2008

Januari:

Jag kommer inte ihåg speciellt mycket från januari. jag var liten, sjukt nöjd och ny med min kamera. Umgicks mycket med Vilma och folk från skolan. Jag, Johanna, Carro och Stina hade många fina fikor och filmkvällar. Jag blev mer och mer aktiv i ung vänster och det fick mig ur den värsta blygheten och jag fick större socialt liv osv.  Jag gick ett antal gånger på bio och fikade med en pojke jag tyckte väldigt mycket om. Det blev dock inget mer än vänskap, vi var båda för nervösa och blyga. Jag var glad ändå. Drömde mig bort ganska mycket.

Februari:

Jag var kär i en person jag inte kände. Eller jag var kär i en person jag kände ganska ytligt, snarare. Jag hade en väldigt tajt relation med Kelli, den började ju längre fram än såhär, men ändå. Jag var hos mormor ett tag och snöade in mig mer och mer på dendär personen. (nej jag tänker inte nämna namn, det blir bara jobbigt. jag vet inte vem som läser detta). Jag var väldigt ledsen i perioder, hade ett onormalt enormt samvete. Mådde dåligt för andras skull och tyckte allt var mitt fel hela tiden.

Mars:

Jag var i Paris med Signe, mamma och Kerstin. Jag praoade på expen i Malmö. Tänkte bara på en enda person. Jag och Kelli umgicks mycket även här. Jag Hanna och Vilma umgicks mer på riktigt och blev bättre kompisar. Jag hade väldigt mycket problem med min mage, jag låg på sjukhus ett tag och de kom tillsist fram till att det berodde på ångest och stress och att de inte kunde göra någonting åt saken. Jag var även på Håkan-signering och träffade där Mira, Ingrid, Frida m.fl. för första gången. Var allmänt inåtvänd och osäker.

April:


Jag träffade Morris&Eliott för första gången. Jag fick tankar tryckta i min hjärna och hade väldiga förhoppningar. Jag var osäker på mig själv, men ändå nöjd. Jag började hänga i parken med pop-gänget och hade många mysiga dagar med fabian. jag fikade mycket med shining-gänget (=Johanna, Carro, Stina) också.

Maj:

Någon gång i början sprack hela relationen jag gått runt och hoppats på, jag fick veta att han hade flickvän och hade haft det en lång tid utan att jag vetat om det. Jag blev helt förstörd och hela mitt självförtroende försvann igen. Pop-gänget var fortfarande de jag umgicks med mest, och jag hade många fina dagar med Vilma. Jag började lära känna Märta mer och mer. På slutet av maj åkte jag till siesta med Hanna och fler. Repade mig ganska snabbt från händelsen i början och mådde väldigt bra.

Juni:

Jag åkte till Bohuslän med familjen, köpte en sommarstuga i Immeln. Jag var ganska mycket för mig själv och trivdes med det. Mådde i allmänhet jävligt bra. Var jävligt pepp på Ung Vänster. Jag blev tillsammans med Peder. På slutet av månaden åkte jag på Konstkollo och lärde där känna framförallt Bianka och Caroline.

Juli:

Juli finns det inte spec mycket dokumenterat från. Det var sommarkurs med Ung Vänster, jag var mycket i Helsingborg och det var fint med sommar. Jag såg Bob Hund också. Jag mådde i perioder ganska dåligt. Kände mig väldigt otillräcklig. Jag färgade bort det svarta håret och såg förjävlig ut. Kent&Håkan på Sofiero var otroligt fint.

Augusti:

i Augusti tog det slut mellan Peder och mig och det mesta av tiden innan det gick åt till att vara deppig och tvivla över vår relation.  Annars umgicks jag med ungefär samma människor som jag gör nu, Hanna, Vilma och Märta var mina bundisar. Det var sommarläger och jag träffade framförallt Amanda, Henke och Ludde. Jag började få mer regelbundna panikångestattacker. Jag hängde mycket med Felicia. På slutet började Malmöfestivalen och jag träffade ganska många nya människor.

September:

i September var det ESF i malmö och i allmänhet mycket politik. De kom äntligen på vad knölen jag hade ovanför naveln var för något och opererade. Allt gick på som förut. Jag mådde dåligt, ältade Peder och la väldigt mycket skuld för allt möjligt på mig själv. Fikade väldigt mycket med blandade personer.

Oktober:

Efter Håkan konserten på mejeriet började jag, vilma, hanna, ebba och hedvig umgås mer. Vi blev ett litet gäng. Det var många fikor på ariman och myskvällar. Oktober var en bra månad. Jag mådde bra. och jag fyllde 15.

November:

November är en otroligt deprimerande månad. Panikångestattackerna haglade tätt och jag mådde väldigt dåligt. Tog dålig hand om mig själv på sätt jag inte kan skriva här. Mycket politik iom husockupationer, 30 nov, kristallnatten osv.
Även detta är nära i tiden och därav svårt att få överblick. Mådde väligt dåligt pga stress av skolan.

December:

Har varit en okej månad om man ser till all vanlig vinter-depp som brukar komma. Har varit i östergötland, annars har mina helger varit fyllda av fina kompisar och fikor osv. Har umgåtts väldigt mycket med Vilma. (hahaha 6 nätter i rad för nån vecka sen)
Jag har ett bra självförtroende och sjukt bra vänner.






pusshei

fre-sön = östergötland

jag har varit hos min mormor i östergötland.
där fanns en del släkt och jag var otroligt arg och irriterad största delen av tiden.
mormor bor mitt i skogen, där finns ingen täckning. om man ska skicka sms elelr ringa osv måste man gå till ett kalhygge ganska långt från huset.
jag tillbringade mina dagar i sängen och läste "låt den rätte komma in" som jag väldigt lägligt fick första dagen av min morbror.




asta

vera (vet att det inte är någon bra bild egentligen, jag hatar att ögonen är avcuttade, jag kollade inte ens när jag tog bilden, men ajg kunde inte låta bli att lägga ut den ändå. detdär leendet gör mig glad.)

emoelin mitt i östergötlands djupa skogar

sötdisa brottar ner fabian.

mamma i spegeln



heido god jul och sånt.

we're chained


bitterfitta

igår hade jag bästa kvällen på väldigt länge hemma hos maja med vilma, hanna, hedvig, ebba och maja. vi är bättre och aj löv you.
idag är det lilljulafton och jag är sur/emo och förstör allas dag.
fint att jag vet att alla var på gott humör innan jag började skälla.
nu är allt förstört.
det är därför jag hatar julen.
det blir alltid så, jag fastnar i syndabocksrollen och blir bara ännu argare och elakare och ännu mer emo och självdestruktiv.

mmmmmmmmmmmm, fint.
mer jul,
yeah fuck off.






så är jag ful också

mer jul

en av de få jullåtarna jag gillar (hahah):


dock gillar jag felicias verision mer
"ge mig bredare säng och djupare dopp i grytan"



för övrigt vill jag inte ha jul.
orkar inte all uppståndelse och orkar inte julklappar ORKAR INTE JULEN.
hade hoppat över om det var möjligt.



puss

när jag krossar alla lyktor för dig

jag sitter här och är otroligt bitter. jag kommer antagligen inte få arvika-biljett i julklapp, och därmed rasar hela min budget ihop. min festivalsommar kommer nog inte bli så party som jag trodde. eller iallafall så kommer jag inte kunna fika och köpa kläder och andra nödvändiga saker förrän typ augusti då alla festivaler är över. det suger.

så för att dämpa min ilska sitter jag och lyssnar på parken och känner mig som en äkta ful och töntig popare.
det hjälper inte.

idag var jag på agardh, hälsade på mediaklassen. det var sjukt bra, jag blev peppad som fan. de jobbar väldigt mycket analogt, och det tycker jag är skitroligt. antagligen blir det alltså agardh till hösten. om mina betyg räcker. men det gör de förmodligen.


(oredigerad bild. jag är mycket indie. fuck öff.)


bättre




things are feeling thin
well i know i know
lost my seat again
well i'll go i'll go
pushin in the pin
well i know i know
we're gonna go back in
we're gonna go go go


cat power - naked if i want to

heiiiii dudez

jag är så jävla pepp inför imorgon kväll. lussevaka med vilma, hanna, ebba och hedvig hos hanna.
sjukt bra är ni!
puss.

och inatt åker johannizen till usa. det blir tomt i skolan utan dig. saknar dig redan darl <3

och här är ungefär världens bästa låt. välj på verisionerna, men lyssna på någon av dom.
så jävla bra.
jag blir helt glad.


(spola fram till 3:26 elr något sånt om ni inte orkar lyssna på ett 3 h långt intro)
(eller lyssna till studioinspelningen här)

081210




idag kom det dimma. då blev jag glad.
och ja, vattenbilderna är pretto, skobilden är pop.
men skitsamma.


puss

yesterday is here

okej det var länge sedan jag var med om något så obehagligt som imorse.
jag sa ju att det inte gick längre,
och nej. det gör det verkligen inte.
när jag vaknade hade jag en otrolig ångest, och låg och skakade och hyperventilerade.
kunde inte röra mig.
när pappa försökte komma in och väcka mig var dörren låst (jag hade låst den igårkväll, don't ask why)
kunde jag inte röra mig, inte prata, ingenting.
jag bara låg där och skakade.
detta fortsatte i ungefär 3 timmar. pappa tjatade och skrek och pratade snällt och blev förtvivlad. jag svarade inte, visade inga livtecken, bara låg där och skakade och grät genom mina hårt ihoppressade ögon.
till sist gick pappa till jobbet (2 h försent) och lämnade mig ensam någon halvtimme efter att jag viskat "lämna mig ifred, lämna mig. det går inte över annars."
jag somnade till sist och sov till 14.30.
nu är jag vaken och förvirrad och undrar vad i helvete som händer med mig?
värsta panikångestanfallet jag haft iallafall. säg att det inte blir värre än såhär.

mamma ringde och var orolig och frågade vad som händer, hur mår jag? varför?
jag vet inte. jag vet verkligen inte.
men jag har ingen lust längre.
ingenting känns längre.
det är på riktigt den här gången. ännu mer på riktigt än förut.



saknar den dagen, saknar solen och saknar att vara äcklig men glad ändå. saknar vilma.







hejdå.

shake the disease


håhå denna bilden (fast med annan redigering) är på konstkollo-flygbladet.
iofs har de layoutat det sjukt fult. men ändå. lite kul.

jag har ont i magen, har smutsigt hår och är allmänt äcklig och bitter.
lyssnar på nirvana, nine inch nails och lite depeche mode. det är fint och lagom argt.

för övrigt sa mamma att jag måste ta stelkrampsspruta, "för om man skär sig och sådär så kan man ju stelna annars!"
det var väldigt konstigt sagt och jag blev väldigt förolämpad.
mamma är förolämparN.
lyckas alltid lägga fram allt på fel sätt.
inte konstigt att jag inte kan prata med henne om någonting alls.

idag såg vi på soaréfilmen. det var en sjukt rolig soaré iår, alla var helt duktiga och det sociala var så jävla fint. speciellt viking efteråt var sjukt bra. h0h0 94orna och 95orna <3 och josef <3 ! hahah.

såhär såg iaf jag och carro ut efteråt. uweras bild.

och slutligen:
vill ni att jag ska publicera dikter jag skrivit? att jag ska lägga ut bilder? eller att jag ska blogga om något annat?
jag vet ju inte,
tipsa mig?

fucking franska

någon borde skälla på min franskalärare.
det hjälper inte när jag gör det.
hon är en jävla kärring.
jag kommer få ig.
jag har ångest.



jag fick veta IDAG att jag skulle göra omprov på provet vi gjorde INNAN förra provet? alltså för mer än en månad sen. 
jag ska göra det IMORGON dessutom. när jag har halvtemadag i idrott, hjärt&lung räddning osv. hon tänker tvinga mig att gå ifrån den obligatoriska idrottsdagen för att göra ett omprov som jag inte visste om att ajg skulle behöva göra (?)
och inte kan jag göra det på torsdag, för då kommer inte HON vara här.
och när jag frågade om hon tänkte tvinga mig att gå ifrån temadagen svarade hon "nej, jag tvingar dig inte till någonting. men om du inte kommer blir det svårt att sätta betyg på dig."
UTPRESSNING!
jag blir så arg.

fan dååå jag är misslyckad på riktigt.
orka få ig..


nej

nej.
DU är så jävla dålig.


the fallen


nejnejenejenejenejenejeneejeneeejeneeneneenenej
det går inte





jag är så jävla dålig.

och jag flyger över gatorna vi vinglat på



det började snöa igen.
jag tvingade ut fabian att stå i snön så jag kunde fota honom. stackars barn.

jag har fått en liten passion för parken igen även om jag inte tyckte om honom alls ett tag, vilket mest för att jag inte vill vara en poppare. haha. men det är väl lika bra att inse att jag är det. iaf i viss musiksmak.

snart är det soaré.
jag är så otroligt onöjd med mitt låtval.
SEG LÅT har jag kommit på.
eller, den är bra. men den är tråkig att sjunga.
(Duett-Kent (den "låångsamt, låångsamt, ååååh så låååångsamt") hahahahha hanna&märta fick mig att få en annan syn på texten. kommer börja skratta i tanken på det. lol.)
jaja.
wish me luck.



pöz

ett åååååååååår


idag är det ett år sedan jag och vilma träffade hanna första gången.

det är fint,
du är en av mina bästa vänner.
på riktigt.

jag älskar dig.
<3

and we raise our heads for the colour red



nej, min blogg ska inte bli en "titta såhär ser jag ut! och såhär! och såhär! och såhär!! och titta här vad jag har modekorrekta kläder!!"-blogg
för jag orkar inte det.



men jag har ingen inspiration till att fotografera längre.
jag är egentligen inte motiverad till någonting.
utom ung vänster och att umgås med folk jag känner mig bra tillsammans med.
sorgligt men sant.

30 nov 08

30 nov
Igår var det som nog ingen kunnat missa 30 november, och ca. 70 nazister (olika siffror hela tiden, men någonting däromkring) kom till Lund och trodde de skulle kunna marschera genom staden ostört. Men vi hade också samlats uppåt (enligt sydsvenskan) 1000 antirasister för att stoppa dem. Ganska snart efter att vi (från Ung Vänster) kom till centralen började några maskerade typer, efter att poliserna plöstligt började köra rakt in i massorna för att skingra oss, kasta stenar, raketer och glasflaskor mot polisen, och det blev en ganska panikartad stämning när det bland annat sprängdes en raket en meter från mig och några till. Vi stog där ganska länge och polisen spärrade av oss från nassarna. Vi förstod att vi inte skulle kunna komma fram där, och det bestämdes att vi skulle gå mot lundagård, för nassarna skulle gå förbi där. Vi stod och väntade där ganska länge, men efter ett tag gick vi tillbaka till parkeringen vidclemenstorget (nassarnas samlingsplats) eftersom de inte fortfarande inte kunde marschera pga allt motstånd. Då bestämde sig polisen för att "ta till med hårdhandskarna för att kunna genomföra nationalisternas marsch" och gick med polishästar och måttade med batongerna för att få folk att flytta på sig. De slog även några antirasister med batongerna för att de vägrade. Vi blev instängda mellan poliserna som hade blockerat gatan och poliserna som gick runt nazisterna, och plötsligt började det flyga facklor, gatsten, glasflaskor osv från nassarnas tåg. Jag, Micke och Vilma fick gömma sig bakom en bil, och jag duckade bl.a. från att få en glasflaska i huvudet. Jag har aldrig varit med om nånting så sjukt, det regnade bokstavligt talat glas över oss.
Sedan ledde poliserna på något sätt nassarna till Monumentet och spärrade av gatorna runt om, så vi fick ta oss fram på tvärgator som också de blev spärrade en efter en. Vi stod och väntade vid ett par bussar som vi trodde poliserna skulle köra iväg nassarna med, men då ser vi efter ett ganska långt tag att poliserna börjar leda nassarna därifrån. Vi tar oss till centralen, och ser att poliserna stängt in nazisterna på gångbron över spåren, och när vi står där nere ser vi plötsligt att nassarna börjar slå på poliserna, och poliserna slå tillbaka, det är ett sjukt stort slagsmål där uppe. Efter ett tag sätts nassarna på ett tåg mot helsingborg och min 1 advent är över.

Helt sjukt, vi demonsterade i 8 timmar sammanlagt, eftersom vi stod vid domkyrkan före på dagen också, dock så kom aldrig gubbnazisterna dit, pga att vi var för många motdemostranter. Det var länge sedan jag var så trött som jag var när jag kom hem på kvällen.

Nazisterna är sånna jävla svin, och de kommer aldrig få vandra runt och sprida sina rasistiska och antisemitiska åsikter. Kom aldrig tillbaks!

det kommer nog fler inlägg senare idag.
jag stannade hemma från skolan igen.

puss