if i ever feel better

alla nior på min skola skulle idag ut och orientera i genarps djupa skogar (nej, de nöjer sig inte ens med att låta oss orientera i skrylle som ligger skitnära skolan utan de ska KÖRA UT OSS så vi inte hittar där vi ska orientera. de vill döda oss) MEN efter mycket tjat så fick jag mamma att inse att det var en otroligt dålig ide att tvinga sin dotter som precis blivit frisk från en jättekraftig virusinfektion att orientera och springa i flera timmar.
så nu sitter jag hemma och det är valborg och jag har snart tänkt att jag ska bege mig till hanna, sen får vi se lite vad det blir av min kväll. kommer förhoppningsvis foton. :)

två låtar till som jag knarkar lite:


1: mgmt - weekend wars
2: phoenix - if i ever feel better   (finns en skitsnygg video som ni kan se
här. den går av någon anledning inte att bädda in, men se den.)

arcade fire

hejhej.
här är två skitbra låtar av arcade fire.
först "ocean of noise"
och sen "the well and the lighthouse"
är lite trött på att alla bara pratar om no cars go när det handlar om arcade fire .. okej, den är bra. men lätt inte en av deras bästa. lyssna på dessa istället. (och videorna är som vanligt något nån satt ihop..)


12:51



ängelholm idag med la familj. min kamera har fuckat upp sig. eller objektivet är skitdåligt, rättare sagt. därav är bilderna ganska oskarpa .. och sen har jag smutsat ner linsen också. men ja.. jag har inte råd med något annat. så jag får överleva.

(rubriken = låt av the strokes. lyssna
här)

juicebox

ska åka till världens finaste ställe nu.
ängelholm.
eller havsbaden vid ängelholm, snarare.
trivs så jävla bra där, och dessutom är min farmors aska spridd där så det känns fint att vara med henne också.

kommer foton ikväll. :)

lägger upp ett gammalt foto tills dess.
saknar svarta håret ganska hårt.

bli nån ny igen i mina ögon






skriv att jag är snygg.
jag behöver det, ok?

please don't slow me down if i'm going to fast



okej sista bilden ser det ut som att jag försöker posa dramatiskt. det gjorde jag inte . jag skulle bara fixa håret. men nejnej.


OCH JAG HAR SÅ IN I HELVETE TRÅKIGT. JAG ORKAR INTE ATT JAG HADE 38.4 GRADER IGÅR IGEN. JAG KOMMER ALDRIG BLI FRISK.

ända musiken som funkar just nu är
the strokes.
now every time that i look at myself; i thought i told you, this world is not for you

where is my mind?

heipa.
jag saknar alla så otroligt mycket. när man är sjuk så märker man hur mycket det faktiskt betyder att träffa folk man tycker om varje dag och att inte bara sitta hemma och umgås med sin familj. när jag varit hemma från skolan och alla sociala saker i två veckor inser jag faktiskt att jag har ett liv i vanliga fall. och att mina kompisar är så jävla värda.

de senaste dagarna har jag:
- tittat på teve. typ hem till gården. vill döda den serien så sjukt hårt jaaaa.
- stickat en krage
- läst typ 5 böcker
- ritat massa konstiga saker
- sovit
- suttit och halvgråtit för det gör så ont att andas
- druckit hostmedicin och knaprat ipren för att få bort det onda
- undvikit att svara i telefon
- ätit halstabletter
- längtat så jävla hårt till siesta och allt annat som inte heter sjukdom och skola





mh saknar långa håret och solen lite. idag har det varit skitväder. men det spelar egentligen ingen roll eftersom jag bara suttit inne i vår jävla soffa. men ändå.


avslutar med att sätta in ett skitbra klipp som ni måste kolla på för pixies är bäst. denna låten är bäst.



eller placebos cover som också är jävligt bra:

hjärtsäcksinflammation (Y)

ska in till sjukhuset nu. kanske har hjärtsäcksinflammation.
jävla skit också.


okej det var falskt alarm. jag har bara allmänt ont i lungorna och hjärtat för jag varit sjuk så länge. fick nån jävla hostmedicin med morfin i och ska knapra ipren. får antagligen vara hemma ett tag till ändå.

peace out.


pixies

och fan, jag vill se pixies ju.
synd att man inte är rik alternativt bor i sthlm och är lite mindre rik men fortfarande rik.

tick of time


jag fattar inte hur jag lyckades se ok ut på bilder när jag såg förjävlig ut i verkligheten när de här fotona togs. saknar 08 och min lugg lite. med understruket lite.



jag har lite, lite börjat ångra att jag klippte av mig håret. det har redan blivit en jobbig konstig mellanlängd. tror jag ska tvinga mamma att betala ett frisörbesök. även om de bara kommer sabba allt ....... hm. får se. kanske fortsätter klippa själv ändå. men isåfall ska jag klippa SNART för jag vill inte ha det som det ser ut nu. möh. :(
(och ni som inte ser mig i verkligheten den senaste veckan (dvs ingen) eller bara ser mina bilder där jag antingen fixat med håret eller typ håller i det så att det ser snyggt ut ska vara tysta. det har blivit fult.)


och sist men inte minst. lyssna på fin låt som jag har i huvudet: antingen
här (albumverisionen) eller här (fin liveverision)

moto boy & rumblefish





and i want to be near you, i want to be near you but i still want the real thing
moto boy/ oskar humlebo får mig att bli så jävla bräcklig. känns otroligt töntigt och typiskt att säga det, men faktiskt. varje gång jag lyssnar på honom får jag lust att lägga mig ner i en hög och gråta tyst, förtvivlat och länge. fast på ett bra sätt. han är så närvarande hela tiden, texterna är som skrivna för precis mig och mina känslor. sedan kan det också handla om att jag får otroligt många flashbacks som jag inte vill ha. undantages till hans konsert på siesta förra året så har jag varje gång jag sett honom live varit skitbra men assorgligt eftersom jag alltid lyckades bråka/såra/bli sårad av någon precis innan det började. tråkigt men sant.
jaja, iallafall så är moto boy min framtida man.
han är sjukt jävla snygg förövrigt.


och en annan sak. han har fått sitt artistnamn från filmen rumble fish som är en av mina absoluta favoritfilmer. helt fantastiskt foto och mickey rourke spelar sin roll som "motorcykleboy" skitbra och tar sin roll till ett jävligt djupt stadie.

sen är ju även han skitsnygg.




och sen borde ni lida med mig. det finns en anledning till att jag bloggar ovanligt mycket och dessutom på en lördagkväll. jag är fortfarande jättesjuk och har fortfarande ingen röst att prata med (vilket börjar bli väldigt väldigt jobbigt nu) och får inte göra saker som inte mamma ser som att "ta det riktigt lugnt".
hejdå.

elvis costello - i want you

The truth cant hurt you its just like the dark
It scares you witless
But in time you see things clear and stark
I want you






ännu en låt jag och pappa sitter och gråter över. fint, ja
först originalverisionen och sen en där fiona apple sjunger. dör lite.
(och ja videon på den första är jobbig, men jag orkade inte leta upp någon annan video)

meet me in the bathroom


hej jag ser ut som värsta tönten och jag är osminkad och skitäcklig, men detta är mina nya pilotbrillor som jag gillar. mhm. var tvungen att göra en extrem-snelugg och se ut som en äkta popare. jag tycker jag är ganska bra i rollen faktiskt. för övrigt dödar jag den som säger att mitt ena öga ser större ut för JAG VET DET. jag kan inte hjälpa att jag bokstavligt talat är halvblind och behöver skitstarkt glas på ena ögat.



(varför blir det mycket fulare när jag publicerat? varför är det mellanrum mellan bilderna trots att jag meckat med stilmallen och det INTE ska vara någon ram? FULT :<)

här står tiden still

hallo jag har nya glasögon.
de är snygga, eller "hippa" som pappa uttrycker det.

det är helt sjukt vad stor skillnaden är. det är som ... ni vet när man lägger på ett lager skärpa på en bild? det är som någon gjort det.. på hela min värld. helt sjukt.

bilder kommer när jag orkar fixa mig så jag ser ut som något annat än ett svullet ... plommon.

förövrigt mår jag ungefär lika dåligt idag. åkte in till lund med mamma och hämtade glasögonen, såg därefter en film och sen däckade jag och sov i fem timmar. orka att jag dör av ansträngning av att inte ligga och bara vila i typ tre timmar. aja.

utkast 1-6

feberförvirring och mobilanteckningar under dagen:

utkast 1:
jag känner mig så främmande för mig själv idag. jag blir förvånad varje gång jag ser mig i spegeln. Speciellt läpparna känns helt annorlunda. Fula och falska. Min hud är flammig av all sol, mina ögon ser inte ut som de brukar. Jag lyssnar på musik jag inte brukar lyssna på. Jag vet inte om det är att jag faktiskt förändrats eller om det vara är att jag är febrig och inte tänker ser eller ens pratar klart. Jag vet inte vad det är, men obehagligt är det iallafall

utkast 2:
vill ringa honom och skrika att han aldrig var värd mig. skrika tills jag går sönder. skrika tills han gråter och springer till mina fötter och gråter och ber om förlåtelse. gråter mer och mer och när han har riktigt, riktigt svårt att andas, så som jag brukar ha, då går jag därifrån och ser aldrig någonsin åt hans håll igen. jag hatar honom.

utkast 3:
reminder 2 myself: träffa henne. krama henne hårt och få henne att förstå att du aldrig menat illa. lär känna henne och låt henne lära känna dig. krossa aldrig ALDRIG hennes hjärta igen.

utkast 4:
hur många av läppar har jag kysst utan att känna något ända? hur många hjärtan har jag haft i min hand hur många hjärtan har jag tappat och trampat på utan att ens få veta? hur många av känslor har jag känt hur många vänner har jag haft hur många av ärliga? hur ska jag leva och kräva när jag får allt utan kamp när jag får allt jag inte vill ha? hur många fler gånger ska jag säga förlåt till öron som inte vill höra inte vill ha förlåt bara en mjuk kropp alla vill ha värmen ingen vill ha medkänsla. förlåt jag ska inte förstöra mer jag ska vänta på något som får mig att känna mig som en människa

utkast 5:
jag tror jag vet beviset på att mitt självförtroende är litet. jag tror att jag vet varför jag hatar när folk ser på mig länge. jag läser blickarna efter vad jag tycker och inte vad ögonen säger. jag ser mina fel jag har inga rätt. jag känner mig naken även i uppskattande blickar. jag blir aldrig så snygg som ni säger

utkast 6:
behöver kunna ta utan att ge någongång. behöver sluta känna andras känslor starkare än mina egna

påsk, släkt och feber




y0 i'm back.

jag åkte till immeln och det var fan ganska mysigt. jag kom fram på fredagkvällen och då åt jag mest lite mat och sov och läste en konstig novellsamling resten av kvällen. som vanligt kunde jag trots att jag är sjuk inte sova på kvällen utan låg och hostade var och vred mig tills jag till sist somnade.
på lördagen kom vilma, nisse, anna och frida till oss för att äta påskmiddag. det var en skitmysig dag, med en lång promenad i immelns djupa skogar och grävande (alla kämpade utom jag och vilma som låg och solade och sov i en hög).
Jag har fått en massa fräknar och är helt rödflammig i huvudet.

idag ska vi resa till familjen nisse/vilma/anna/kira/frida och fira nisse som fyller år.

jag mår bra och är utvilad och lite förvirrad iom febern.
jag kommer nog publicera mina konstiga utkast-sms som jag skrev under min värsta feberförvirring idag.



peusn

he just let me love in my sea

y0 chiczzzz
nu åker jag till immeln (sommarstugan ligger där) och kommer hem antingen imorgon eller i övermorgon.

ni får några sjukt bra låtar att lyssna på sålänge:


right behind you

okej just nu är det fan inte skönt att vara ensam hemma.
har fått feber och jag har träningsvärk i magen pga antingen dansandet igår eller hostandet idag. i vilket fall gör det ont att andas och röra sig överhuvudtaget.
jag ser saker röra sig i ögonvrån hela tiden och hör dessutom ljud från .. sakerna/figurerna. skitobehagligt.
det har hållt på i flera timmar .. ganska jobbigt.
och dessutom är jag ju alldeles ensam så jag har ingen att gnälla på och ingen att göra te och baka bullar till mig. var är mamma och pappa när jag ÄNTLIGEN behöver dom? åehhhh :(

jag hatar sånnahär inlägg egentligen, men wtf. JAG ÄR ENSAM, TYCK SYND OM MIG

i kissed your lips and I tasted blood



jag håller på att tappa rösten och känner mig ganska döende.
tycker otroligt synd om mig själv faktiskt, jag är bra på att göra det.
jag är ensam hemma till lördag. det är jävligt najs och ikväll ska jag chilla och unna mig chips eller godis. eller båda. får se.

skriv någonting roligt som får mig att må bättre, ok?


kultiration


igår såg jag, felicia och vera kultiration på babel i malmö.

såhär tyckte vi om det:




dvs sjukt bra.

idag mår jag kass och hostar snart upp mina lungor.

inte utan er, ok?



hej lördagkväll
älskar er hanna och märta. även om det är svårt att missa.

somedays


promenad i vårsolen med broren som inte förstår hur fin han är.
blir ... ledsen.
vill att han ska förstå när jag säger att allt blir bättre.
vill att han ska inse att det är han som är för bra för de, inte tvärt om.
vill att han ska bli förstådd och lycklig.
vet att det kommer komma,
men vill att han också ska veta det.
vardagen är så jävla svår ibland.
bror, jag tycker så jävla mycket om dig.



för övrigt är dedär ögonfransarna han har helt sjuka. så jävla fina. vill pussa på dom. men då blir han arg.

all in good time - tiger lou

solen och värmen gör mig så jävla glad. har haft en sjukt bra dag och mitt humör är på topp.
känns faktiskt ganska jättebra att gå från värsta jättejättedeppigheten till att skutta omkring och bara vara .. glad. och varm.
helgen och lovet kommer tillbringas i stadsparken gissar jag. hoppas verkligen att solen håller sig framme.
och lund är verkligen en helt sjukt fin stad på våren och sommaren. och det är så jävla mycket människor ute, så fort solen kommer fram märker man vilken studentstad det verkligen är. och jag gillar det starkt.

tiger lou är förövrigt sjukt bra och borde lyssnas på av alla som inte redan gör det.

och för att skryta lite med mig själv skrev jag ihop en tal om ipred på en halvtimme som faktiskt blev riktigt bra. ska bara finslipas lite och tränas in. ändå najs. tror jag tänker skicka in det till typ sydsvenskan som debattartikel också. kanske publicera den här. ändå bra.

gonattttttttt puss mina hjärtan.
(och ring gärna om ni vill ses på lovet!)



kolla förövrigt soeta jag och fabian var för ett år sen!! (storleken blev lite fuckad men jag orkar inte bry mig)

det är inte för att du är mitt hjärta du stuckit dig själv med nålar

blommor som du växer bara på brinnande fartyg









nu ska jag gå till skolan. det var länge sedan. alla kommer vara arga.
men nu ska jag ta tag i mig själv igen. inget mer liggande i sängen i dagar&nätter som aldrig tar slut. det blir bara dåligt.

bob hund är så jävla fina. lyssna på låten.